Velkommen til våre nettsider!

Forskjellen mellom ikke-stigende spindelportventil og stigende spindelportventil

A portventilbrukes til middels tilkobling og avstengning, men ikke til regulering.Sammenlignet med andre ventiler har portventiler et bredere spekter av kombinerte bruksområder når det gjelder trykk, arbeidsolje, designtrykk og temperatur.

I henhold til gjengeposisjonen til ventilstammenportventilkan deles inn i en stigende ventil og en ikke-stigende ventil (NRS).

图片1

Hovedforskjellen mellom stigende stengelportventil og en ikke-stigende spindelportventil nedenfor:

1. Stammen til den stigende stilkenportventiler eksponert og kan sees.

Stammen på ikke-stigende ventilspindel er i ventilhuset og kan ikke sees;

2. Den stigende spindelventilen drives av gjengene på ventilstammen og rattet, og driver derved wedgen til å heve og falle;

Den ikke-stigende stammeventilen driver kilen til å heve og falle gjennom rotasjonen av stammen på et fast punkt.Ved veksling er rattet og ventilstammen koblet sammen og relativt stasjonære.

3. Overføringsgjengen til sluseventilen med ikke-stigende spindel er plassert inne i ventilhuset.Under prosessen med å åpne og lukke ventilen, roterer stammen bare på plass, og åpnings- og lukketilstanden til ventilen kan ikke bedømmes av øynene;

Drivgjengen på stammen til den stigende spindelventilen er eksponert utenfor ventilhuset, og åpningen og lukkingen og plasseringen av kilen kan bedømmes intuitivt;

4. Høyden på den ikke-stigende stengelportventilen er liten, og installasjonsplassen er relativt liten;

Stigventilen har stor høyde når den er helt åpen, og krever stor installasjonsplass;

5. Stammen til den stigende stammeportventilen er utenfor ventilhuset, noe som er praktisk for vedlikehold og smøring;

Spindeltråden til den ikke-stigende stammeventilen er inne i ventilhuset, som er vanskelig å vedlikeholde og smøre, og ventilstammen eroderes lett av mediet, og ventilen blir lett skadet.

6. Spindelmutteren til den stigende spindelventilen er på panseret eller braketten.Ved åpning og lukking av porten, roteres spindelmutteren for å nå løfting eller senking av spindelen.

Spindelmutteren til den ikke-stigende spindelventilen er i ventilhuset og er i direkte kontakt med mediet.Ved åpning og lukking av ventilen nås den ved å rotere ventilstammen.

7. Strukturen til den stigende stammeportventilen er gunstig for smøringen av stammen, og graden av åpning og lukking er åpenbar, så den er mye brukt.

Høyden på den ikke-stigende stengeventilen forblir den samme, så installasjonsplassen er liten, og den er egnet for portventiler med store diametre eller begrenset installasjonsplass.Denne strukturen bør være utstyrt med en åpnings- og lukkingsindikator for å indikere graden av åpning og lukking.

Ikke-stigende stengelportventil

Ikke-stigende stengelportventil

Stigende stengelportventil

Stigende stengelportventil

Innleggstid: 13-jul-2022