Velkommen til våre nettsider!

Hvorfor ventilen er galvanisert, kadmiumbelegg, forkromning, nikkelbelegg

Galvanisert plating

Sink er relativt stabilt i tørr luft og er ikke lett å endre farge.I vann og fuktig atmosfære reagerer den med oksygen eller karbondioksid for å danne oksid eller alkalisk sinkkarbonatfilm, som kan hindre sink i å fortsette å oksideres og spille en beskyttende rolle.

Sink er svært utsatt for korrosjon i syrer, alkalier og sulfider.Det galvaniserte laget er generelt passivert.Etter passivering i kromsyre eller kromatløsning er den dannede passiveringsfilmen ikke lett å samhandle med fuktig luft, og anti-korrosjonsevnen er sterkt forbedret.For fjærdeler, tynnveggede deler (veggtykkelse < 0,5m) og ståldeler som krever høy mekanisk styrke, må hydrogenfjerning utføres, og kobber- og kobberlegeringsdeler må ikke hydrogenfjernes.

Standardpotensialet til sink er relativt negativt, så sinkbelegget er et anodisk belegg for mange metaller.

Bruksområde: Gjør galvanisering ofte brukt i atmosfæriske forhold og andre gunstige miljøer.Men ikke for friksjonsdeler.

 

Kadmiumbelegg

Deler som er i kontakt med marin atmosfære eller sjøvann og i varmt vann over 70 ℃, er kadmiumbelegget relativt stabilt, har sterk korrosjonsbestandighet, god smøreevne, oppløses veldig sakte i fortynnet saltsyre, men er veldig lett å løse opp i salpetersyre., uløselig i alkali, og dets oksider er ikke løselige i vann.

Kadmiumbelegget er mykere enn sinkbelegget, hydrogensprøheten til belegget er liten, og vedheften er sterk, og under visse elektrolytiske forhold er det oppnådde kadmiumbelegget vakrere enn sinkbelegget.Men gassen som produseres når kadmium smelter er giftig, og det løselige kadmiumsaltet er også giftig.Under normale forhold er kadmium et katodisk belegg på stål og et anodisk belegg i marine og høytemperaturatmosfærer.

Bruk: Den brukes hovedsakelig for å beskytte deler mot atmosfærisk korrosjon av sjøvann eller lignende saltløsninger og mettet sjøvannsdamp.Mange luftfarts-, marine- og elektroniske industrideler, fjærer og gjengede deler er belagt med kadmium.Kan poleres, fosfatiseres og brukes som malingsgrunning, men kan ikke brukes som servise.

Krombelegg

Krom er svært stabilt i fuktig atmosfære, alkali, salpetersyre, sulfid, karbonatløsninger og organiske syrer, og er lett løselig i saltsyre og varm konsentrert svovelsyre.

Under påvirkning av likestrøm, hvis kromlaget brukes som anode, er det lett løselig i kaustisk sodaløsning.

Kromlaget har sterk vedheft, høy hardhet, 800 ~ 1000V, god slitestyrke, sterk lysreflektivitet og høy varmebestandighet.Redusert betydelig.Ulempen med krom er at det er hardt, sprøtt og lett å falle av, noe som er mer tydelig når det utsettes for vekslende sjokkbelastninger.

Samtidig er krom porøs.Metallkrom passiveres lett i luften for å danne en passiveringsfilm, og dermed endre krompotensialet.Krom på jern blir dermed et katodisk belegg.

Bruksområde: Det er ikke ideelt å belegge krom direkte på overflaten av ståldeler som et anti-korrosjonslag.Generelt kan flerlags galvanisering (dvs. kobberbelegg → nikkel → krom) oppnå formålet med rustforebygging og dekorasjon.For tiden er det mye brukt for å forbedre slitestyrken til deler, reparere dimensjoner, lysrefleksjon og dekorative lys.

Nikkelbelegg

Nikkel har god kjemisk stabilitet i atmosfæren og lut, er ikke lett å endre farge, og oksideres først når temperaturen er over 600°C.Det oppløses sakte i svovelsyre og saltsyre, men er lett løselig i fortynnet salpetersyre.Den er lett å passivere i konsentrert salpetersyre og har dermed god korrosjonsbestandighet.

Nikkelbelegg er hardt, lett å polere, har høy lysreflektivitet og tilfører estetikk.Ulempen er dens porøsitet, for å overvinne denne ulempen kan flerlags metallbelegg brukes, og nikkel er mellomlaget.Nikkel er et katodisk belegg for jern og et anodisk belegg for kobber.

Bruk: Brukes vanligvis for å forhindre korrosjon og øke estetikken, så det brukes vanligvis for å beskytte dekorative belegg.Nikkelbelegg på kobberprodukter er ideelt for anti-korrosjon, men fordi nikkel er dyrere, brukes ofte kobber-tinnlegeringer i stedet for nikkel.


Innleggstid: 11. oktober 2022